Публикуваме указания на МОСВ от последните седем месеца

 

 

На първата си пресконференция служебният министър на околната среда и водите спомена, че ще се наложи да преразгледа методическите указания за провеждане на процедури по оценка на въздействие върху околната среда, екологична оценка и оценка за съместимост с целите на Натура 2000 мрежата, издадени от предходното правителство. 

Започват записванията за последното обучение "Зелено застъпничество" в София

Асоциацията на парковете в България (АПБ) организира последното от общо 4 обучения за застъпничество за опазване на природата, които бяха организирани из страната, за да бъдат достъпни до желаещи от всички краища на България. То ще се проведе в София, на 3-4 октомвриот експертите Добромир Добринов, Александър Дунчев, Тома Белев и Стефан Аврамов и е насочено основно към младежи и НПО от Южна България.

Обучение “Зелено застъпничество” на АПБ във Варна на 4-5 юли

Асоциацията на парковете в България (АПБ) организира третото от общо 4 обучения за застъпничество за опазване на природата, които се надяваме да бъдат достъпни до желаещи от всички краища на България. То ще се проведе във Варна на 4-5 юли от експертите Добромир Добринов, Александър Дунчев, Тома Белев и Стефан Аврамов и е насочено основно към младежи и НПО от Северна България и Черноморието.

Обучение “Зелено застъпничество” на АПБ в Габрово на 18-19 април

Асоциацията на парковете в България (АПБ) организира второто от общо 4 обучения за застъпничество за опазване на природата, които се надяваме да бъдат достъпни до желаещи от всички краища на България. То ще се проведе в Габрово на 18-19 април от експертите Добромир Добринов, Александър Дунчев, Тома Белев и Стефан Аврамов и е насочено основно към младежи и НПО от Северна България.

АПБ ще проведе обучение "Зелено застъпничество" на 21-22 февруари в Пловдив

Асоциацията на парковете в България (АПБ) организира първото от общо 4 обучения за застъпничество за опазване на природата. То ще се проведе в Пловдив на 21-22 февруари от експертите Добромир Добринов, Александър Дунчев, Тома Белев и Стефан Аврамов.

АПБ ще представи наръчник и график на обучения за "зелено" застъпничество

Асоциацията на парковете в България (АПБ) ще проведе на 27 януари 2015 г, вторник, от 18,30 ч в Центъра за култура и дебат „Червената къща“ презентация по проект „За по-ефективна гражданска защита на природата: Обучения за зелено застъпничество“, който се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. www.ngogrants.bg

Проект за изграждане на капацитет ще надгражда Архива за природа

На 17 октомври 2014 г. Асоциацията на парковете в България започна работа по проекта “За по-ефективна гражданска защита на природата: Обучения за зелено застъпничество”, чието развитие можете да следите тук: http://www.ekoarhiv.bg/obucheniya-zeleno-zastapnichestvo

Дейностите ще се извършват през следващите 12 месеца и включват:

Презентация "Архив за природа"

На 28 август, четвъртък, от 18ч в залата Виваком Арт Хол на адрес 1000 София ул. “Ген. Йосиф В. Гурко” 4 АПБ кани всички, които се интересуват от природозащитата в България на презентация и обсъждане на изградения онлан "Архив за природа". Ще ви покажем някои от най-любопитните документи в архива и ще поговорим защо публичният достъп до тези документи е важен. Заповядайте!

Молба за обратна връзка: Работите ли лесно с Архива?

Асоциацията на парковете в България има нужда от помощ през следващите 10 дни от хората, ползващи "Архиви за природа". Първият етап на разработка на Архива на АПБ ще приключи в началото на септември. Ще се радваме в следващите дни да ни дадете идеи за необходимите ИТ корекции за онлайн платформата, за да е по-лесен за ползване и търсене на документи Архивът. Пишете ни до 20 август на адрес apb @ bg-parks.net с мнения за това какво би могло да се подобри.

Изложба "Архиви за природа" пред Народния театър до началото на август

От 14 юли до 4 август в Градската градина пред Народния театър "Иван Вазов" Асоциацията на парковете в България представя изложба "Архиви за природа". Показани са интересни архивни документи за историята на първите закони за опазване на природата в България от 1930-те години, обявяването на защита за територии като Странджа, Витоша, Рила, Пирин, Пловдивските тепета, Побитите камъни и Черноморието - и за борбите за реалното им опазване. Включени са и интересни видове като лешоядите, дивата коза, колхидският фазан и родопското лале в България.

Страници